En reseberättelse från två av våra medlemmar – Yllkë och Sebastian.

Livet är verkligen fullt av överraskningar. Vid den här tiden för ett år sedan firade vi, Yllkë och Sebastian, jul på traditionellt vis hemma tillsammans med familjen. Vi hade då inga tankar att vi till sommaren skulle rädda och adoptera en valp från säker död och ett halvt år senare åka tillbaka till samma plats för att volontärarbeta i ett hundshelter i Prishtina, Kosovo över jul!

Vi arrangerade ett event som också var tanken att vara slutpunkten på den insamling som pågått under december. Pengar som huvudsakligen skall täcka alla de veterinärkostnader som Prishtina Dog Shelter ställs inför regelbundet. Även om det är billigare i Kosovo med exempelvis vaccin så är det hundra hundar som skall behandlas. Eftersom Prishtina Dog Shelter endast finansieras av donationer är detta därför en stor och på gränsen till omöjlig utmaning. Insamlingen har dock fortsatt efter julafton och är i skrivande stund uppe vid 38 232 kronor. Vi vädjar nu till alla som har en slant över efter julfirandet att stödja vår insamling som slutar 30 december i samband med vår hemresa. Ingen summa är för liten eller för stor. Tack vare de insamlade pengarna har arbetet utöver själva julfirandet fokuserats på att ge hundarna i Prishtina Dog Shelter vård. Under två dagar har vi tagit tjugo hundar, som vi ansett har varit högsta prioritet, till veterinär. Där har getts vaccin till valpar, gjorts kirurgiska ingrepp och behandling av nyinkomna hundar.

Tack vare ett generösa bidrag av Miwo Design med hundra ingraverade namnbrickor tillsammans med halsband från GG Hund och Katt, Gunilla Widén och Nya Varvets Hundskola i Göteborg har vi kunnat namnge alla hundarna. Det underlättar otroligt mycket för personalen då det i dagsläget är väldigt många hundar i sheltret. Men det ger också hundarna en identitet.

Under veckan har vi blivit intervjuade av Radio Kosova och Kosova Live TV, vi har då passat på att tacka alla våra svenska vänner. Utan all stöd från våra svenska vänner hade inte mycket av det vi har gjort varit möjligt att genomföra. Så återigen vill vi passa på att tacka alla våra svenska vänner för att ni gör världen bättre.

Vi försöker nu få till ett möte med borgmästaren för Prishtina för att diskutera vad vi kan göra för att arbeta mer långsiktigt.
SWISH: 0761682987