Månader och år av arbete och förberedelser med ett långt crescendo under 2018 får sin final imorgon. Igår nådde vi en ny milstolpe då vi passerade 12000 gillare på vår FB-sida. Den absolut vanligaste frågan vi får just nu är ”Hur röstar jag på er?”, oftast följt av ett hjärta.

Vi är oerhört tacksamma till alla som valt att stödja oss genom att vara medlemmar, som hjälper oss att dela ut valsedlar, som delar våra inlägg i sociala medier, som talar väl om oss bland vänner och bekanta och inte minst; som ger oss sin röst imorgon. Utan er hade vi inte varit på kartan alls. Nu ser vi en successiv men snabbt stigande medvetenhet bland de svenska väljarna om att Djurens parti finns, att vi är seriösa och att vi är här för att stanna. Det ger oss hopp och styrka. Att vi dessutom är del av ett globalt nätverk med 19 djurpartier som alla står bakom oss gör oss så tacksamma och inspirerade. Många av våra internationella vänner har skickat videor där de uttrycker sitt stöd och önskar oss lycka till. Alla dessa videor kan ses på vår FB-sida och Youtube-kanal!

Medan andra politiska partier accepterar den norm i samhället som säger att det är ok att föda upp djur för att dödas för våra smaklökars skull står vi upp för en annan värdegrund. Djur är inte våra att utnyttja. Djur är kännande individer som har rätt till sitt eget liv. Punkt. Det faktum att de ”haft det bra medan de levt”, vilket för övrigt inte stämmer inom djurindustrin, är en lam ursäkt som enbart syftar till att döva ett underliggande dåligt samvete samt att ursäkta djurindustrins aktörer att fortsätta med sin verksamhet.

Djurens parti står för ett nytt sätt för oss människor att förhålla oss till våra medvarelser och till planeten. Vi står för djurrätt, empati, hållbarhet, innovation och mod. På riktigt.

Är det imorgon du ger djuren din röst? Eller måste de vänta i fyra år till? Du har rösträtt. Djuren har det inte. De väntar på dig, mig och oss att agera. Att resa oss upp och säga att nu är det nog.

Vi står upp. Står du med oss?

För djuren.

Therese Ericsson, partiledare Djurens parti