Presentation

Simon Knutsson

Jag är från Mölnlycke utanför Göteborg och jag bor i Göteborg och Stockholm.

Nu är jag anställd som doktorand i filosofi vid Stockholms universitet. Mina fokusområden inom filosofi har varit politisk filosofi och moralfilosofi. Till exempel har jag publicerat en vetenskaplig artikel om djuretik. Jag har också läst statsvetenskap, internationella relationer, och jag har en magisterexamen i nationalekonomi.

Tidigare var jag styrelseordförande för Animal Charity Evaluators. Det är en välgörenhetsorganisation i USA som analyserar och ger råd om vad man ska göra för att åstadkomma så mycket som möjligt för djuren.

Jag har jobbat i äldrevården, på funktionshinderboende, som förskolevikarie, som brevbärare och på ett stort industriföretag. Jag har också gjort praktik på FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation.

Jag är vegan och jag har försökt att få andra att äta veganskt till exempel genom att skriva om hur man på ett bra sätt kan ge sina barn vegankost. Min fru och jag har en dotter som är fyra år och en son som är två år.

Det finns många viktiga politiska områden. Till exempel är jag intresserad av och har lärt mig mycket om arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, skattefrågor och utrikespolitik. Jag har också bra koll på utbildning eftersom jag jobbar i universitetsvärlden. Djurfrågor är såklart också jätteviktiga och Djurens parti behövs verkligen bland annat därför att människor behandlar andra djur så illa varje dag och gör så lite för att hjälpa dem. Det är brådskande att djuren får det mycket bättre.

Hemsida: http://www.simonknutsson.com/