Presentation

Magnus Irestig

Jag är född och uppvuxen i Stockholm men flyttade 1990 till Linköping för civilingenjörsstudier inom datateknik med inriktning mot människa-datorinteration. Sedan 2006 arbetar jag på SMHI med systemförvaltning och användbarhetsfrågor. Jag har två döttrar som är 12 och 15 år gamla.

På fritiden är jag gärna ute i naturen. På sommaren kan det bli orientering, vandring, löpning, inlines eller segling och på vintern skidåkning eller långfärdsskridsko.

Jag blev vegetarian ungefär samtidigt som jag blev medlem i Nordiska Samfundet mot Plågsamma Djurförsök, nuvarande Djurens Rätt, i slutet av 80-talet. Djurens Rätt har jag varit trogen sedan dess men har också på senare år stöttat Djurrättsalliansen och en del andra djurrättsinitiativ.

Jag var tidigare medlem i Miljöpartiet men lämnade dem när deras engagemang för djuren falnade. 2013 blev jag vegan och inför valet 2014 var jag en av initiativtagarna till att bilda Djurens parti och har sedan dess suttit i partistyrelsen. Djuren är de mest utsatta individerna i dagens samhälle och plågas och dödas i mångmiljontal i Sveriges djurindustrier. Med Djurens parti har de äntligen en röst i politiken. Det är ibland slitsamt men väldigt viktigt att fortsätta kämpa för en bättre värld för både djur och utsatta människor.