Presentation

Ingrid Brakhya

Fakta: Jag är i utbildad barnskötare, reseledare och egen företagare med inriktning mot hundar och har precis börjat på Djurambulansen i Jönköpings län.

Jag bor med mina två hundar och katt i Huskvarna. Min första hund som tyvärr inte finns längre, Zacko, en schäfer- och dalmatinerblandras, köpte jag av Djurens vänner i Nässjö när han skulle fylla två.

Frågor som särskilt engagerar mig:  Jag började fasa ut kött från min meny för nio år sedan, pö om pö och för fyra år sedan slutade jag med kött och mjölkprodukter. Jag tror att människor behöver olika tid på sig att minska ner sin köttkonsumtion och förändra sin livsstil för att leva så djur- och miljövänligt som möjligt. Att skrika ut sin övertygelse eller klandra andra för hur de väljer att leva är fel väg att gå. Jag tror på att informera, lära och visa alternativa vägar och det är så jag vill öka respekten för veganism.

Det jag vill förändra i första hand är de ynkliga straffen för djurplågeri. Att plåga någon, oavsett art, är fruktansvärt fegt och straffen bör vara kännbara och ställas i proportion till det lidande djuret utsatts för och inte förminskas för att det drabbat någon som inte kan tala för sig. Jag vill även att transporterna av levande djur ska förbjudas helt och tills dess att vi slutar äta djur måste det införas stränga kontroller som säkerställer att djuren har det bra där de lever.

Jag vill vara djurens röst.