Presentation

Christian Altmann

Jag är 34 år gammal och bor i kommunen Tyresö strax utanför Stockholm. Jag har varit politiskt aktiv i Djurens parti sedan våren 2014, detta efter att ha sett en debatt i riksdagen där politiker diskuterade 24 respektive 28-timmars transporttid för djur inom EU. Jag funderade på varför inget parti sätter djurens perspektiv främst och fann att ”Djurens parti” precis blivit registrerat hos Valmyndigheten. Jag var fast, och har varit det ända sen dess.

Jag blev i samband med engagemanget konfunderad över den kognitiva dissonansen i mig själv över att jag faktiskt åt mina vänner, vilket förde mig till att bli vegetarian månaden senare. Det är ett av de bästa besluten i mitt liv och jag är evigt tacksam till alla personer runt omkring mig, samt tacksam till den ko jag matade med rödklöver samma dag då jag tog steget till den ljusa sidan.

Idag arbetar jag med att driva företag tillsammans med en vän och arbetar dessutom deltid på en skola som fritidspedagog. På fritiden faller intresset främst för estetisk verksamhet där – film, teater, och konst är en viktig del av mitt liv. Men även natur, upplevelser, sport och självklart – djur, i alla dess former ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Jag kandiderar för Djurens parti för att förändra normen inifrån, genom opinion, diskussion och lagstiftning. Politik har alltid haft sina brister i form av långsam förändring, kortsiktigt tänkande eller ormbon av byråkrati. Men förändring sker, om än vanligtvis långsamt, men det sker. Jag ser ljust på framtiden, även om jag känner att alla vi på den här planeten har en enormt lång väg att vandra.