Presentation

Andreas Ekfrost

Jag är 39 år och har varit medlem i Djurens parti sedan jag hörde talas om det i början av 2017. Partiets värderingar stämde precis med mina egna, så valet att bli medlem och vilja engagera mig var lätt. De frågor som partiet kämpar med är just de frågorna jag vill se diskuteras på en politisk nivå. Mitt engagemang i partiet har hittills inneburit att jag blivit kontaktperson för Djurens partis Skåneavdelning och jag är med i partiets insändargrupp.

Jag har läst filosofi och psykologi i flera år på universitetet och det var under min studietid som jag blev vegetarian. För något år sedan insåg jag den mörka verkligheten som ligger bakom mjölk och ägg-industrin och tog då steget vidare för att bli vegan. Efter studietiden jobbade jag många år som koordinator på Sony Mobile. Därefter sadlade jag om och jobbade som egenföretagare med idrott och hälsa. För närvarande jobbar jag som vaktmästare i Svedala kommun. Tillsammans med mina två barn bor jag i en lägenhet i Lilla Alstad utanför Trelleborg. Förutom att läsa och skriva, så målar jag gärna på min fritid. Övriga fritidsintressen är att spela TV-spel eller träna med kettlebells.

Djurens välbefinnande och orättvisa behandling engagerar mig starkt och har gjort så hela mitt liv. Även allmänna miljöfrågor intresserar mig mycket. Båda frågorna tycker jag hanteras väldigt bra i Djurens parti. Att få in Djurens parti i kommun, landsting eller på riksnivå är viktigt eftersom det är Sveriges enda parti som tar djur och miljö på tillräckligt allvar. Det behövs ett parti som verkligen tänker på alla.