EU-valet 2019

 

Djurens parti kandiderar i valet till Europaparlamentet som i Sverige sker den 26 maj, 2019. Många av våra kärnfrågor behöver lösas på internationell nivå och vårt främsta forum för internationellt samarbete är EU. Djurens parti är del av ett internationellt närverk av djurpartier, totalt 20 stycken globalt. Det nederländska djurpartiet Partij voor de Dieren är redan representerade i EU-parlamentet genom Member of  European Parliament (MEP) Anja Hazekampf. Flera ytterligare djurpartier har stor chans att ta mandat i detta EU-val. Djurens parti hoppas vara ett av dem.

Blev du upprörd över sommarens fruktansvärda bilder på djur som under enormt lidande transporteras i dagar och veckor genom, till och från Europa? Tycker du att det är fel att en mycket stor del av EUs totala budget går till att subventionera djurindustrin i medlemsländerna och att de pengarna kunde användas bättre? Om du liksom vi känner att det får vara nog nu, ge oss din röst den 26 maj. Vi lovar att vara en stark röst för att förändra inom dessa och många andra områden för djurens och miljöns skull, vilket även gynnar människan.

Gemensamt manifest

Djurens parti är stolta över att kunna ställa upp i EU-valet med ett gemensamt manifest tillsammans med övriga djurpartier i Europa. Den 4 april var ett historiskt ögonblick när ledande representanter för 11 djurpartier höll presskonferens i parlamentet i Bryssel. Vi presenterade och signerade ett gemensamt manifest som vi går till val på i maj. Läs manifestet här!

May we have your votes, please?