Presentation Therese Ericsson

Jag är ursprungligen från Kumla i Närke men har bott i Skåne sedan 1986. Jag har precis flyttat från Malmö ut på en gård på vackra Österlen med min fyrbenta älskling Jackie (som är en hund).

Jag har en Grundskollärarexamen och en Magisterexamen i informatik från Lunds universitet. Under min studietid jobbade jag extra inom vården.  Jag började min karriär som lärare och jobbade som klasslärare på låg- och mellanstadiet i 7,5 år. Jag har sen år 2000 arbetat inom näringslivet inom IT och HR-området. Jag har arbetat som konsult och projektledare för globala konsultföretag som Accenture och IBM. År 2008 började jag arbeta för SuccessFactors, ett litet, dynamiskt, snabbväxande startup-företag med huvudkontor utanför San Fransisco, USA som snabbt blev världsledande inom mjukvara för Performance och Talent management. Vi blev för några år sen uppköpta av SAP där jag jobbar idag. Jag har sen 2011 en chefsposition med personal- och områdesansvar. Just nu ansvarar jag för konsultverksamheten för norra Europa inom det som tidigare var SuccessFactors. Mitt team består av 25 konsulter i Storbritanien, Nederländerna och Norden.

Jag är vegan och är medlem i flera djurrättsorganisationer men har valt att engagera mig i Djurens parti för att jag vill se djurrättsfrågan få prioritet på den politiska agendan. Det allra mesta av min fritid just nu går till arbetet med Djurens parti. Jag är mycket intresserad av internationellt samarbete, och just nu speciellt med de övriga 17 djurpartierna i världen då jag tror på kraften i det nätverk och den politiska rörelse vi tillsammans bildar. Ett annat område jag brinner för är det livslånga lärandet och att det aldrig är för sent att lära nytt och låta det få konsekvenser i ens liv. Min förebild här är min mormor Birgitta som var nästan 90 år då hon gick en kurs i konversationsengelska!